Central Research Unit, House 67

Clinic of the Johann Wolfgang Goethe University

Client

Landesbetrieb Bau und Immobilien Hessen (LBIH)
Niederlassung Rhein-Main
Gräfstraße 97
60487 Frankfurt am Main

Usage

research area, laboratories, offices
seminar and recreation rooms
training area

Work phases

2 – 8 general planning

Safety level

S1, S2

Planning start

2016

Construction time

2021 – 2024

GFA

5.560 m²

GC

29.932 m³

UA 1-7

1.900 m²

A building from the 1960s that can no longer be refurbished and also does not meet the high hygienic requirements for biomedical research is to be replaced by a new building. The planned new building consists of two parts: an almost square three-story building with the various usage areas, as well as a two-storey part, which is the publicly available functions, such as the main entrance area.

A surrounding facade cladding made of perforated aluminum sheets gives the building a light appearance. Different perforations show the different uses behind the sheets.


 

Your Project? Get in touch with us.

We're very looking forward to your request.

Get in touch