Reconstruction and expansion of the Max-Rubner-Laboratory

German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke

Client

Deutsches Institut für Ernährungsforschung
Potsdam-Rehbrücke
Arthur-Scheunert-Allee 114 – 116
14558 Nuthetal

Usage

laboratories, scullery, storage rooms

Work phases

2 – 7 building planning

Safety level

S1, S2

Planning start

2007

Construction time

2009 – 2010

GFA

6.432 m²

GC

19.249 m³

UA 1-7

2.166 m²

The Max-Rubner-Laboratory on site 5 of the German Institute of Human Nutrition houses special laboratories for medical research.

The conversion permitted to optimize spatial structures, realise structural and technical building renewal plans and add a new infrastructure building to the lab complex.

 

 

Your Project? Get in touch with us.

We're very looking forward to your request.

Get in touch