New laboratory buildings BT12 and supply building B13.2, B19

Max-Planck-Institute of Immunobiology and Epigenetics, Freiburg

Client

Max-Planck-Gesellschaft
Generalverwaltung – Bauabteilung
Hofgartenstrasse 8
80539 München

Usage

laboratories, offices, recreation area

Work phases

2 – 8 building planning
(4 – 8 joint venture)

Safety level

S1, S2

Planning start

2013

Construction time

2016 – 2019

GFA

4.927 m²

GC

18.105 m³

UA 1-7

1.758 m²

The three-storey research facility extends the ensemble of the existing buildings in the West. Thanks to its direct connection to adjoining parts of those buildings it, allows a networked working environment on the site as well as an optimal technical supply.

While taking part of the building environment, the new building, with its horizontally divided facade made of glass fibre concrete slabs, also underlines its presence on the property.

Your Project? Get in touch with us.

We're very looking forward to your request.

Get in touch